دانشگاه آزاد اسلامی
گروه علوم و صنایع غذایی
پایان نامه کارشناسی ارشد
استاد راهنما
دکتر مهدی کاشانی نژاد
استاد مشاور
مهندس امیر دارایی گرمه خانی
عنوان :
بهینه سازی فرآیند خشک کردن حلقه های پیاز با استفاده از روش ترکیبی هوای داغ و مایکروویو
چکیده
.در این پژوهش خشک کردن ترکیبی با هوای داغ و مایکروویو بهینه سازی شد. بدین صورت که اثر سه دمای (70، 60 و8 0درجه) آون و پنج توان مختلف مایکروویو (800،500،300،100و100 0وات) روی خصوصیات کیفی و ظاهری پیاز مانند رنگ، جذب و مجدد آب و مورد ارزیابی قرار گرفت و بهترین دمای آون و نیز بهترین توان مایکروویو از نظر این خصوصیات ترکیب شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرمافزار SAS و میانگین داده ها با آزمون دانکن و در سطح اطمینان 95 درصد انجام شد. در این سطح اطمینان تاثیر هیچ کدام از درجات و توانها روی جذب مجدد آب تفاوت معنیدار نبود ولی پارامتر رنگ در دمای 80 درجه و توان 100 وات تفاوت معنیداری با سایر دماها و توانها داشت. نتایج حاصل از خشک کردن نشان داد که دمای 70 درجه آون و توان100 وات مایکروویو مناسبترین حالت خشک کردن ترکیبی پیاز میباشد. همچنین در این پژوهش این داده ها با 8 مدل تجربی متفاوت (پیج، نیوتن، هندرسون و پابیس، میدیلی کوک، دو جمله ای، ورما ، وانگ و سینگ، لگاریتمی) برازش شدند که از بین این مدلها مدل پیج برای آون و همچنین مدل پیج و ورما برای مایکروویو بالاترین ضریبR2 و کمترین ضریب χ2 ,MBEو RMSEرا در بین مدلها دارا بودند. همچنین مقادیر ثابت هر مدل نیز جداگانه به دست آمد
کلید واژه ها: بهینه سازی، پیاز، خشک کردن ترکیبی، خشک کردن با مایکروویو، خشک کردن با هوای داغ، مدلسازی.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول – مقدمه
1-1. کلیات………………………………………………………………………………………………………………………………….2
1-2. تاریخپه………………………………………………………………………………………………………………………………..3
1-3. آمار تولید پیاز……………………………………………………………………………………………………. ……………… 4
1-4. گیاهشناسی پیاز……………………………………………………………………………………………………………………4
1-5. ترکیبات شیمیایی پیاز……………………………………………………………………………………….. …………………5
1-6. تئوری خشک کردن……………………………………………………………………………………………………………..6
1-7. اهداف و مزایای خشک کردن……………………………………………………………………. …………………………8
1-8. عوامل موثر در خشک کردن یک محصول……………………………………………………… ……………………..9
1-9. معادلات خشک کردن لایه نازک………………………………………………………………… ………………………11
1-10. ضرورت انجام تحقیق……………………………………………………………………………… ……………………..13
1-11. اهداف و فرضیات…………………………………………………………………………………………………………..14
فصل دوم – بررسی منابع
2-1. بررسی تحقیقات پیشین…………………………………………………………………………………………………….16
فصل سوم – مواد و روش ها
3-1. زمان و مکان تحقیق…………………………… ………………………………………………. …………………………..21
3-2. تجهیزات مورد استفاده…………………………………………………………………………… …………………………21
3-3. رقم مورد آزمایش………………………………………………………………………………….. ………………………..22
3-4. مقدار رطوبت اولیه…………………………………………………………………………………… . …………………….22
3-5. خشک کردن با هوای داغ……………………………………………………………………. …………………………..22
3-5-1. سینتیک خشک کردن با هوای داغ…………………………………………………………. ……………………..23
3-6. خشک کردن با مایکروویو………………………………………………………………………. ………………………23
3-6-1. سینتیک خشک کردن با مایکروویو……………………………………………………… ……………………….23
3-7. خشک کردن ترکیبی……………………………………………………………………………… …… …………………23
3-8. اندازه گیری رطوبت بر مبنای وزن مرطوب و خشک……………………………….. ………. ………………24
3-9. محاسبه نسبت رطوبت………………………………………………………………………. ………………………….25
3-10. محاسبه شدت خشک شدن……………………………………………… …………….. …………………………..25
3-11. نسبت آبگیری مجدد……………………………………………………. …………………………………………….26
3-12. رنگ……………………………………………………………………….. ……………………………………………….26
3-13. مدلسازی خشک کردن پیاز…………………………………………. ………………………………………………27
3-14. روش تجزیه و تحلیل داده ها……………………………………. ………………………………………………..28
فصل چهارم – نتایج و بحث
4-1. مقدار رطوبت……………………………. ………………………………………………………………………………31
4-2. شدت خشک شدن…………………………… ……………………………………………………………………….35
4-3. تاثیر دما و نوع خشک شدن بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی پیاز……….. …………………………….36
4-3-1. رنگ ………………………………………………………………………………………………………………….36
4-3-2. جذب مجدد آب…………………………………………….40
4-3. فرایند خشک کردن ترکیبی…………………………………………………………. ……… ……………………41
4-4. مدلسازی خشک کردن پیاز……………………………………………………………… ……………………….43
فصل پنجم – نتیجه گیری و پیشنهادات…………………………………………………… ……………………….52
5-1. نتیجه گیری………………………………………………………………………………………. ………………….52
5-2. پیشنهادات………………………………………………………………………………………………………………53
فصل ششم – منابع…………………………………………………………………………………………………………55
برای دانلود متن کامل پایان نامه اینجا کلیک کنید.
:: بازدید از این مطلب : 382
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3